Patlıcan tempura tarifi

Kızartmayı sevenler için dışı çıtır çıtır içi sulu olacak bir patlıcan kızartması hazırladık. Üstelik hazırladığımuz bu patlıcan tempura tarifimiz vegan bir lezzet. Dilerseniz aynı hamuru hazırlayarak kabakları da bu şekilde kızartabilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyetler...

Giriş Tarihi: 15.09.2021 09:42 Güncelleme Tarihi: 15.09.2021 09:42
  • 3 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika
  • : 280 kcal

MALZEMELER

2 adet büyük geniş boyutta patlıcan
İki su bardağı un
Bir su bardağı soğuk su
Tuz
Bol miktarda sıvı yağ

AŞÇININ NOTU

Patlıcanları pişirdikten sonra beklemeden servis etmelisiniz.

YAPILIŞI

PATLICAN TEMPURA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patlıcanları yıkayın ve kurulayın.
Patlıcanın kabuklarını soymadan ince ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
Derin bir kasede unu, suyu ve tuzu çırpın.
Hazırladığınız bu karışıma patlıcanları batırın ve çıkarın. Fazla hamurunu hafif bir şekilde süzdürün.
Kızgın yağda patlıcanları kızartın ve süzgeçle servis tabağına alın.
Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA