Hem lezzetli hem de besleyici bir öğün olması bakımından mantar, favori sebzelerden biri. Üstelik birbirinden farklı çeşidi ile oldukça farklı tatlar da yakalayabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz gibi bir tadı yakalayabilmek için farklı versiyonları da deneyebileceğiniz bir mantar kavurma tarifini sizlere sunuyoruz.
Giriş Tarihi: 30.11.2021 15:28Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 15:28
4 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam YemeğiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
:
188 kcal
MALZEMELER
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı kapya biber
2 adet yeşil biber
500 gram mantar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
AŞÇININ NOTU
Mantar seçiminde istediğiniz bir türü tercih edebilirsiniz.
YAPILIŞI
Bir tavaya aldığınız yağı öncelikle küçük doğradığınız soğanlarla kavurmaya başlayın.
Ardından istediğiniz formda doğradığınız renkli biberleri ekleyin ve birlikte 3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Jülyen doğradığınız mantarları da ekleyin ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar kavurun.
Baharatları ve tuzunu da ekledikten sonra altını kapatmadan önce ince doğradığınız maydanozları da ekleyin ve altını kapatın.