Hafifliğiyle tüm sofraların yıldızı: Börülce yemeği tarifi
Baklagiller, en iyi bitkisel kaynaklardan biri olarak her biri farklı bir lezzet dünyasının kapısını açıyor. Börülce ise salatasından yemeğine kadar oldukça farklı şekillerde tüketim alanına sahip. Bu sayede her damak tadına uygun bir lezzet sunan bu besin, hem öğlen hem de akşam öğünlerinde kalorisi düşük, lezzetli ve doyurucu bir alternatife dönüşüyor. İşte en lezzetli börülce yemeği tarifi.
Giriş Tarihi: 15.07.2022 09:22Güncelleme Tarihi: 15.07.2022 09:22
4 Kişilik
DiyetEv YapımıVejetaryen
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
25 dakika
Hazırlama
15 dakika
Porsiyon :
118 kcal
MALZEMELER
2 su bardağı kuru börülce
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
6-7 adet kuru domates
1 adet kapya biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Karabiber- tuz
Üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI
Kuru börülceleri yıkadıktan sonra 15 dakika kadar haşlayın ve suyunu dökün.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Ufak doğranmış kapya biberleri de ekledikten sonra biraz daha kavurmaya devam edin. Son olarak sarımsakları ezerek bu karışımda biraz daha kavrulmasına izin verin.
Salçayı da ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavurun. Kuru domatesleri de sıcak suda yumuşattıktan sonra yemeğe ekleyin.
Börülceleri de bu tarife ekledikten sonra iyice karıştırmaya devam edin. İstediğiniz tuz ve baharatları ekleyin.
Börülcelerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişirmete devam edin.