Antep'ten selamlar: Nohut dürüm tarifi

Gaziantep'in şahane lezzetini mutfağımıza taşıdık ve tadına doyum olmaz bir vegan dürüme imza attık. Deneyen herkesin bağımlısı olduğu bu tarif son derece kolay bir şekilde de hazırlanıyor. Nohut dürüm tarifi nasıl yapılır diyenler için detayları anlatıyoruz. İşte karşınızda nohut dürüm tarifi...

Giriş Tarihi: 30.11.2021 09:06 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 09:07
  • 3 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika
  • : 220 kcal

MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 dal taze soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Bir ader kuru soğan
  • Bir adet kapya biberi
  • Zeytinyağı
  • Bir avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sumak
  • 3 adet lavaş

AŞÇININ NOTU

Nohut dürümü etli hazırlamak isterseniz, nohutları da kemikli etle beraber haşlayıp lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

YAPILIŞI

  • İlk olarak nohutları 20 dakika haşlayın.
  • Kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın. Taze soğanları ve maydanozları da ince ince kıyın.
  • Sıra geldi biberlere... Biberleri de minik minik kıyın. Doğradığınız tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Malzemeleri baharatlar, yağ ve nar ekşisi ile harmanlayın. Haşlanmış nohutları da süzüp sebze karışımına ilave edin.
  • Hazırladığınız karışımı lavaşlara pay edin ve güzel bir şekilde sarıp dürüm haline getirin. Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA