Yüzlerce yıllık lezzet şöleni: Keşkek tarifi

Keşkek, Anadolu'nun birçok yerinde en sevilen lezzetlerden biri. Düğün sofralarından misafir davetlerine kadar birçok menüde kendisine yer bulan bu lezzeti, doğru püf noktalarıyla kısa sürede yapabilirsiniz. İşte en iyi keşkek tarifi...

Giriş Tarihi: 02.07.2022 09:12 Güncelleme Tarihi: 02.07.2022 09:12
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Porsiyon : 480 kcal

MALZEMELER

  • 1 kg aşurelik bütün buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 adet but tavuk budur
  • Tuz

Sosu için;

  • Tereyağı
  • Salça

YAPILIŞI

  1. Tencerenin dibine butları yerleştirin.
  2. Üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin.
  3. Hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin.
  4. Düdüklü tencerede de kısık ateşte 2 saatte pişerebilirsiniz.
  5. Pişme işlemi bittikten sonra keşkeği tahta bir kaşıkla iyice ezerek karıştırın.
  6. Tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır.
SON DAKİKA SON DAKİKA