Keşkek, Anadolu'nun birçok yerinde en sevilen lezzetlerden biri. Düğün sofralarından misafir davetlerine kadar birçok menüde kendisine yer bulan bu lezzeti, doğru püf noktalarıyla kısa sürede yapabilirsiniz. İşte en iyi keşkek tarifi...
Giriş Tarihi: 02.07.2022 09:12Güncelleme Tarihi: 02.07.2022 09:12
4 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam YemeğiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Zor
Porsiyon :
480 kcal
MALZEMELER
1 kg aşurelik bütün buğday
1 su bardağı nohut
3 adet but tavuk budur
Tuz
Sosu için;
Tereyağı
Salça
YAPILIŞI
Tencerenin dibine butları yerleştirin.
Üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin.
Hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin.
Düdüklü tencerede de kısık ateşte 2 saatte pişerebilirsiniz.
Pişme işlemi bittikten sonra keşkeği tahta bir kaşıkla iyice ezerek karıştırın.
Tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır.