UNSUZ TAVUK PİZZASI TABANI İÇİN;
2 parça donmuş tavuk göğsü
1 yumurta
3 dilim tam buğday ekmeği
1 soğan
2 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme çay kaşığı tuz
Kekik, pul biber, karabiber, kimyon
ÜZERİ İÇİN;
İsteğe bağlı salça sosu veya domates sosu
Kaşar peyniri
Mantar
Kırmızı veya yeşil biber
Domates
Zeytin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle dolaptan çıkardığımız donmuş tavuk göğsünü doğrayıcı yardımıyla kıyma haline getiriyoruz.
Diğer malzemelerimizden ekmek, soğan, sarımsak, maydanozları da kıyma haline getirelim.
Kıyma haline gelmiş tavukgöğsü ve malzemelerimizi yoğurma kabına alalım.
Kabımıza yumurtayı ve baharatları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
Oluşturduğunuz bu unsuz taban eğer hafif cıvık olursa biraz dolapta dinlendirebilirsiniz.
Daha sonra geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve güzelce tavamıza yayalım.
Hazırladığımız unsuz tabanı eşit bir şekilde tavamıza yerleştirelim ve her iki tarafı da orta ateşte pişirelim.
Fırınımızı önceden ısıttığımız 200 derece de yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pişirdiğimiz unsuz tabanı yerleştirelim.
Üzerine istediğiniz sosu 1 bardak suyla açarak ekleyin. Ardından diğer malzemeleri de dilediğiniz gibi ekleyebilirsiniz.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin. Ve fırının sıcaklığında üzeri kızarana kadar erimesini bekleyin. Afiyet Olsun...