Unsuz tavuk pizzası tarifi

Diyetteyken pizza yemek isteyenler bu tarife bayılacaksınız. Yüksek kalorili olması sizi artık korkutmasın. Çünkü bu pizzamız da un yerine tavuk kullanıyoruz. Daha sağlıklı ve kalorisiz bir pizza için bu tarifi kesinlikle deneyin.

Giriş Tarihi: 26.07.2022 09:06 Güncelleme Tarihi: 26.07.2022 09:06
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 45 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 190 kcal

MALZEMELER

UNSUZ TAVUK PİZZASI TABANI İÇİN;

2 parça donmuş tavuk göğsü

1 yumurta

3 dilim tam buğday ekmeği

1 soğan

2 diş sarımsak

3-4 dal maydanoz

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tepeleme çay kaşığı tuz

Kekik, pul biber, karabiber, kimyon

ÜZERİ İÇİN;

İsteğe bağlı salça sosu veya domates sosu

Kaşar peyniri

Mantar

Kırmızı veya yeşil biber

Domates

Zeytin

Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Öncelikle dolaptan çıkardığımız donmuş tavuk göğsünü doğrayıcı yardımıyla kıyma haline getiriyoruz.

Diğer malzemelerimizden ekmek, soğan, sarımsak, maydanozları da kıyma haline getirelim.

Kıyma haline gelmiş tavukgöğsü ve malzemelerimizi yoğurma kabına alalım.

Kabımıza yumurtayı ve baharatları da ekleyerek güzelce yoğuralım.

Oluşturduğunuz bu unsuz taban eğer hafif cıvık olursa biraz dolapta dinlendirebilirsiniz.

Daha sonra geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve güzelce tavamıza yayalım.

Hazırladığımız unsuz tabanı eşit bir şekilde tavamıza yerleştirelim ve her iki tarafı da orta ateşte pişirelim.

Fırınımızı önceden ısıttığımız 200 derece de yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pişirdiğimiz unsuz tabanı yerleştirelim.

Üzerine istediğiniz sosu 1 bardak suyla açarak ekleyin. Ardından diğer malzemeleri de dilediğiniz gibi ekleyebilirsiniz.

Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin. Ve fırının sıcaklığında üzeri kızarana kadar erimesini bekleyin. Afiyet Olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA