Hem doyurucu hem lezzetli: Şiş tavuk sandviç tarifi

Tavuğun yüksek besleyici değerleriyle birlikte eşsiz tarif alternatiflerinden biri olarak dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. Ön aşama olan marinasyon aşamasını bir gece önceden de yapabilir, böylece pişirme aşamasında vakit kaybetmeden kısa sürede eşsiz bir sandviç hazırlayabilirsiniz. İşte lezzetine doyamayacağınız o tarif...

Giriş Tarihi: 01.10.2023 09:32 Güncelleme Tarihi: 01.10.2023 09:32
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 60 dakika
  • Porsiyon : 400 kcal

MALZEMELER

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım limon suyu

Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • Tuz ve karabiber

Sandviç İçin:

  • Taze marullar
  • Domates dilimleri
  • Turşu dilimleri
  • Sandviç ekmeği

YAPILIŞI

  1. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.
  2. Bir kaba yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve limon suyu eklenip karıştırılır.
  3. Tavuk parçaları bu karışımla iyice harmanlanır ve üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabında 1-2 saat marine edilir.
  4. Marine olan tavuklar şişlere dizilir ve önceden ısıtılmış mangal veya ızgarada altın rengi alana kadar pişirilir.
  5. Pişen tavuk şişleri bir kenara alınır.
  6. Sos için mayonez, yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiber karıştırılarak sos hazırlanır.
  7. Tavuk şişleri, marullar, domates dilimleri ve turşu dilimleri ile birlikte ekmeğin içine yerleştirilir.
  8. Hazırlanan sos ile sandviçin içi soslanır.
  9. İsteğe bağlı olarak tam buğday ekmeği dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA