Tiramisu tarifi: Hem pratik hem lezzetli...

İtalyan mutfağından çıkıp dünyaya yayılan tiramisu, özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında soğuk bir şekilde tüketebileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. İşte o sunumu da lezzeti kadar güzel olan tiramisu tarifi...

Giriş Tarihi: 24.06.2024 08:24 Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 08:24
  • 6-8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 30 dakika

MALZEMELER

  • Bir adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • Üç yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Bir adet yumurta
  • Bir paket labne peynir (200 gram)

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Üçü bir arada hazır kahve

Üzeri için;

  • Kakao

YAPILIŞI

Muhallebisi için şeker, un, süt ve yumurtayı çırpın ve ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve daha hızlı soğuması adına başka bir kaba boşaltın.

Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra üzerine labne peyniri ilave edin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar mikser yardımıyla çırpın.

Sıcak su içerisine hazır kahveyi çözündürün ve soğumaya bırakın.

Servis tabağınıza pandispanya kekinin alt katını yerleştirin ve hazırlamış olduğunuz kahvenin yarısını ekleyerek keki ıslatın.

Islattığınız kekin üzerine kremanın yarısını ekleyin ve yayın.

Üzerine pandispanya kekinin diğer katını ekleyin ve kalan kahve ile onu ıslatın.

Kalan kremayı kekin üzerine ve kenarlarına spatula yardımıyla yayın.

Son olarak üzerine süzgeçle kakao serpin.

Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA