Pastanızı kendiniz yapın! Yumuşacık kıvamıyla muzlu rulo pasta tarifi

Pastane usulü diye tabir edilen bu pastayı evde yapmak ister misiniz? İçindeki enfes kremasıyla, muzun da kattığı lezzetle muhteşem bir tatlı oluyor... Dışarıdan pasta almak istemiyorsanız, bu pastayı 25 dakikada hazırlayabilirsiniz. Çocukların ve misafirlerinizin severek yiyeceği bu lezzeti mutlaka deneyin!

Giriş Tarihi: 27.07.2022 09:22 Güncelleme Tarihi: 27.07.2022 09:22
  • 4-5 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 25 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet muz

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıbuğday nişastası
  • 1 paketvanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket toz krem şanti

AŞÇININ NOTU

Üzerine dilerseniz antep fıstığı serpebilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. Tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alın.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kremayı en az 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  3. Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar beyaz köpük gibi oluncaya kadar çırpın.
  4. Sonrası sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Karışımı tepsiye dökün ve güzelce yayın.
  6. 180 dereceli fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra rulo haline getirin.
  8. Biraz soğuduktan sonra içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştirin.
  9. Üzerine pudra şekeri serpelim.
  10. En az 1-2 saat buzdolabından beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  11. Tatlımız hazır herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA