Osmanlı'dan günümüze gelen eşsiz lezzet: Acıbadem kurabiyesi tarifi...

Az malzemeyle yapılan ancak tadına doyum olmayan acıbadem kurabiyesi kültürümüzde özel bir yere sahiptir. Gerek bir ara öğün olarak gerekse çayla veya kahveyle birlike tüketebileceğiniz bu unutulmaz lezzet adını aldığı acı bademden gelmektedir. İşte denenmiş her seferinde kesin sonuç veren, bir yiyenin bir daha isteyeceği acıbadem kurabiyesi tarifi...

Giriş Tarihi: 05.06.2022 12:03 Güncelleme Tarihi: 05.06.2022 12:03
  • 10 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 40 dakika Hazırlama 30 dakika
  • Adet : 318 kcal

MALZEMELER

375 gram toz şeker

250 gram badem unu

7 adet yumurta beyazı

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

AŞÇININ NOTU

Badem ununuz yoksa çiğ bademi rondodan geçirip kendi badem ununuzu yapabilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. Badem unu, şeker ve yumurta bir kabın içerisinde ocağa alınır ve çırpma teli ile karıştırılmaya başlanır.
  2. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika sonra kıvama gelene kadar karıştırılmaya devam edilir.
  3. Oluşan hamur temiz bir tezgahın üzerine dökülür.
  4. Üzerine limon suyu eklenerek spatula ile ince bir katman şeklinde yayılır.
  5. Ardından tekrar spatulayla toplanıp tekrar yayılır. Bu süreçte hamur soğuyana kadar aynı işleme devam edilir.
  6. Soğuk hamur bir buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirilir.
  7. Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirilir.
  8. Buzdolabı poşetinin ucu kesilerek tepsiye istenilen ebatlarda hamurdan sıkılır.
  9. Hamurun sivri kalan kısımları olursa fırında yanmaması adına düzeltilir.
  10. Önceden 130 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
  11. Ardından ısı 120'ye düşürülüp üzeri kızarsın diye 10 dakika daha pişirilir.
  12. Kurabiyeleriniz soğuduğunda servise hazır!
SON DAKİKA SON DAKİKA