Osmanlı'dan günümüze gelen eşsiz lezzet: Acıbadem kurabiyesi tarifi...
Az malzemeyle yapılan ancak tadına doyum olmayan acıbadem kurabiyesi kültürümüzde özel bir yere sahiptir. Gerek bir ara öğün olarak gerekse çayla veya kahveyle birlike tüketebileceğiniz bu unutulmaz lezzet adını aldığı acı bademden gelmektedir. İşte denenmiş her seferinde kesin sonuç veren, bir yiyenin bir daha isteyeceği acıbadem kurabiyesi tarifi...
Giriş Tarihi: 05.06.2022 12:03Güncelleme Tarihi: 05.06.2022 12:03
10 Kişilik
Ev Yapımı
Diğer
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
40 dakika
Hazırlama
30 dakika
Adet :
318 kcal
MALZEMELER
375 gram toz şeker
250 gram badem unu
7 adet yumurta beyazı
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
AŞÇININ NOTU
Badem ununuz yoksa çiğ bademi rondodan geçirip kendi badem ununuzu yapabilirsiniz.
YAPILIŞI
Badem unu, şeker ve yumurta bir kabın içerisinde ocağa alınır ve çırpma teli ile karıştırılmaya başlanır.
Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika sonra kıvama gelene kadar karıştırılmaya devam edilir.
Oluşan hamur temiz bir tezgahın üzerine dökülür.
Üzerine limon suyu eklenerek spatula ile ince bir katman şeklinde yayılır.
Ardından tekrar spatulayla toplanıp tekrar yayılır. Bu süreçte hamur soğuyana kadar aynı işleme devam edilir.
Soğuk hamur bir buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirilir.
Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirilir.