Mis gibi kokusuyla iştah açıyor! Elmalı kurabiye tarifi...

Çay saatlerinin olmazsa olmazı, tarçın ve elmayı birleştiren elmalı kurabiyenin lezzetini herkes bilir. Yapım hem kolay hem lezzetli olan bu enfes lezzetin işte tarif detayları...

Giriş Tarihi: 29.08.2024 08:36 Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 08:38

YAPILIŞI

MALZEMELER
İÇ HARÇ İÇİN
5 adet kırmızı elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1.5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağ
HAMUR İÇİN
500 gram un
150 gram tereyağ
10 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gram pudra şekeri
YAPILIŞI
Elmaları kabuklarıyla beraber kalın şekilde rendeleyin.
Rendelediğiniz elmaları bir tavaya ekleyin ve şeker de ekleyip orta ateşte elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Dövülmüş cevizleri, tarçını ve tereyağını elmalara ekleyip karıştırın.
Tamamen soğuyana kadar dinlendirin.
Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini geniş bir kapta karıştırın.
Azar azar un ekleyin.
Ele yapışmayan ama sıkı bir hamur olana kadar yoğurun.
Kabın ağzını streçle kaplayın ve dinlenmeye bırakın.
Hamurdan iri ceviz boyutunda parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın.
Bu paçaları küçük yuvarlak şeklinde açın.
Oluşan yuvarlak hamurun ortasına elmalı harcı koyup şekil verin.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında tabanı ve üzeri renk alana kadar pişirin.
Kurabiyeleri dinlendirdikten isteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA