Magnolia tarifi: Damaklarda eşsiz bir tat

Magnolia tatlısı, çok lezzetli olmasının yanı sıra hem yapması pratik hem de çok hafif bir tat. Farklı malzemelerle yapacağınız kombinasyonlar sayesinde damak tadınıza göre kolayca şekillendirebilirsiniz.

Giriş Tarihi: 06.09.2023 09:12 Güncelleme Tarihi: 06.09.2023 09:12
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 40 dakika
  • Porsiyon : 425 kcal

MALZEMELER

1 litre süt

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket sıvı krema

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

10 adet çilek

2 paket sade bisküvi

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz çileğin yanında muz da kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Bir tencereye 1 litre soğuk sütü boşaltın, içerisine; şeker, un ve nişasta ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Ardından yumurta sarısını ve kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.

Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin.

Çilekleri yıkayın ve dilimlere ayırın.

Tatlınız için seçtiğiniz kaplara; ilk olarak iki kaşık krema ekleyin, üzerine bisküviden ilave edin. Kapların etrafına olacak şekilde de çilekleri dizin. Bu şekilde işlemleri tekrar ederek kapları doldurun.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA