Lezzetine doyamayacağınız kahveli supangle tarifi

Supangle adı bizlere Fransa dan gelmesine karşın Türk mutfağında da sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Kısa sürede eviniz de hazırlayabileceğiniz ve kahveyle daha çok tatlandırabileceğiniz soğuk bir tariftir.

Giriş Tarihi: 22.07.2022 14:07 Güncelleme Tarihi: 22.07.2022 15:28
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 15 dakika

MALZEMELER

Bisküvisi için;

2 çay kaşığı Türk kahvesi

50 g toz şeker

1 kahve fincanı su

1 çay kaşığı vanilya özü

12 adet parmak bisküvi

Muhallebisi için;

2 bardak süt

100 g şeker

2 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı kakao

150 g siyah çikolata

Süsleme;

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

10 adet kavrulmuş kahve çekirdeği

1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

AŞÇININ NOTU

Türk kahvesi yerine granül kahve de kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Öncelikle cezvenize koyacağınız 2 çay kaşığı şekerle Türk kahvesini hazırlayın.

Kahvenin üstünde oluşan parçacıkları bir tülbent yardımıyla 2 veya 3 kere süzün.

Hazırladığınız kahveyi vanilya özüyle iyice karıştırın.

Parmak bisküvilerinizi bir tepsiye kat kat dizerek oluşturduğunuz karışımı üzerine döküp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Muhallebisi için tencerenizi önce kısık ateşe alın.

Sütünüzle şekerinizi eriyene kadar karıştırın. Daha sonra un, yumurta sarısı ve nişastayı pürüzsüz hale gelecek şekilde hazırlayın. Kakaoyu ekleyin.

Son olarak çikolatanızı da karışıma ekleyin. Çikolatanızın erimesiyle ocağın altını kapatabilirsiniz.

Buzdolabından soğumuş bisküvilerinizi çıkartıp hazırladığınız muhallebiyi yavaşça üzerine dökebilirsiniz.

Süslemesi için rendelenmiş Hindistan cevizi, toz antep fıstığı ve ya isteğinize göre kavrulmuş kahve çekirdeğini kullanabilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA