Bisküvisi için;
2 çay kaşığı Türk kahvesi
50 g toz şeker
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı vanilya özü
12 adet parmak bisküvi
Muhallebisi için;
2 bardak süt
100 g şeker
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
150 g siyah çikolata
Süsleme;
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
10 adet kavrulmuş kahve çekirdeği
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Öncelikle cezvenize koyacağınız 2 çay kaşığı şekerle Türk kahvesini hazırlayın.
Kahvenin üstünde oluşan parçacıkları bir tülbent yardımıyla 2 veya 3 kere süzün.
Hazırladığınız kahveyi vanilya özüyle iyice karıştırın.
Parmak bisküvilerinizi bir tepsiye kat kat dizerek oluşturduğunuz karışımı üzerine döküp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Muhallebisi için tencerenizi önce kısık ateşe alın.
Sütünüzle şekerinizi eriyene kadar karıştırın. Daha sonra un, yumurta sarısı ve nişastayı pürüzsüz hale gelecek şekilde hazırlayın. Kakaoyu ekleyin.
Son olarak çikolatanızı da karışıma ekleyin. Çikolatanızın erimesiyle ocağın altını kapatabilirsiniz.
Buzdolabından soğumuş bisküvilerinizi çıkartıp hazırladığınız muhallebiyi yavaşça üzerine dökebilirsiniz.
Süslemesi için rendelenmiş Hindistan cevizi, toz antep fıstığı ve ya isteğinize göre kavrulmuş kahve çekirdeğini kullanabilirsiniz.