1 adet vanilya çubuğu
350 ml krema
4 yumurta sarısı
50 gram şeker
4 yemek kaşığı kamış şekeri
Krem brule yakıcısı
Vanilyadan çıkartılan çekirdekleri ve vanilyanın dışını içine ilave edin. Ve ısınmasını bekleyin. Kesinlikle kaynamaması gerekiyor. Ama parmağınızı değdirdiğinizde yanması gerekir.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Vanilya çubuğunu ortadan kesin ve içindeki çekirdekleri çıkartın. Küçük bir tavanın içine kremamızı dökün. Onun içine vanilyadan çıkarttığımız çekirdekleri ve vanilyanın dışını içine ilave edin. Ve ısınmasını bekleyin.
Başka bir kabin içine yumurta sarısını ve şekeri çırpın. Isıttığımız kremayı yumurta karışımın içine çırparak ilave edin. Ve 1 dk boyunca çırpın. Çırptıktan sonra geri tavamıza dökelim ve ocağı kısık ateşe ayarlayın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
Koyu krema hali aldığında küçük kaselere doldurun.
Bu küçük kaseleri borcama yerleştirin ve borcamın içine çeşmeden sıcak suyu dökün kaselerin üçte ikisi suyun altında kalması gerekiyor.
Borcamı fırına sürüp 25 dk pişirin. 25 dk sonra fırından çıkartıp ve soğumaya bırakın.
Servis yapmadan önce bir yemek kaşığı kamış şekeri bir kasenin üstüne dökün ve krem brule yakıcısıyla karamelize edin.