Kış güzeli: Boyasız ve katkı maddesiz ayva tatlısı nasıl yapılır?

Kış mevsiminin en gözde tatlılarından olan ayva tatlısının yapılışı kolay olsa da aslında birçok kişi kıvamını tutturamıyor. Jöle kıvamında, gıda boyası kullanmadan ayva tatlısı yapmak isteyenler için harika bir reçeteyle geldik. İşte damak çatlatan ayva tatlısı tarifi ve püf noktaları...

Giriş Tarihi: 07.12.2021 10:20 Güncelleme Tarihi: 07.12.2021 10:20
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • : 300 kcal

MALZEMELER

  • 3 adet büyük boy ayva
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • Bir adet çubuk tarçın
  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı

AŞÇININ NOTU

Ayva çekirdekleri atmayın. Ayvaları pişirirken encereyi eklerseniz tatlının daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Tatlının renginin koyu kırmızı olması için ayva kabuklarını da pişirme aşamasında tencereye eklemeyi ihmal etmeyin.

YAPILIŞI

Ayvaları yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyin.
Temizlediğiniz ayvaları geniş teflon tencereye yerleştirin. Üzerlerine şekeri eşit bir şekilde dağıtın.
Tencereye suyu ilave edin.
Suyun içine ayva çekirdeklerini, kabuklarını, tarçın ve karanfilleri koyun.
Yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişen ayvaları servis tabağına alın. Tatlı ılıyınca üzerine kaymak ve Antep fıstığı tozunu koyun. Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA