Hem kokusu hem tadıyla hayran bırakacak: Fırında sütlaç tarifi

Sütlaç, en sevilen sütlü tatlılardan biri. Anadolu'nun enfes lezzetlerinden biri olan fırında sütlacı yapmak ise düşünüldüğünden çok daha kolay. Üstelik toprak kaplarda sunumu ile eşsiz bir davet yiyeceği olurken istereniz çay saatlerinin lezzetli bir kaçamağına da dönüşebilir. İşte tam kıvamında fırında sütlaç tarifi...

Giriş Tarihi: 27.01.2022 10:57 Güncelleme Tarihi: 27.01.2022 10:57
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 335 kcal

MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

YAPILIŞI

  • İlk olarak pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su içerisinde haşlayın. Suyunun az kalmış olmasına dikkat edin.
  • Süt ve vanilyayı da ilave ettikten sora kaynatmaya başlayın.
  • Karışım kaynadıktan sonra şekeri ve yarım su bardağı süt içerisinde 3 yemek kaşığı buğday nişastasını biraz açın ve kaynayan karışıma ilave edin.
  • Fırın için ısıya dayanıklı olan toprak kaplara, sütlaçların uygun olacak şekilde bölün.
  • Tepsiye soğuk su ekleyin ve sütlaçların bulunduğu kapları fırın tepsisine dizin.
  • Buradaki en önemli püf noktası; suyun tepside bulunan sütlaç kaplarının yarısına kadar gelmesidir.
  • Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirdikten sonra 180 derecede sütlaçların üzeri kızarana pişirin.
SON DAKİKA SON DAKİKA