Hem kokusu hem tadıyla hayran bırakacak: Fırında sütlaç tarifi
Sütlaç, en sevilen sütlü tatlılardan biri. Anadolu'nun enfes lezzetlerinden biri olan fırında sütlacı yapmak ise düşünüldüğünden çok daha kolay. Üstelik toprak kaplarda sunumu ile eşsiz bir davet yiyeceği olurken istereniz çay saatlerinin lezzetli bir kaçamağına da dönüşebilir. İşte tam kıvamında fırında sütlaç tarifi...
Giriş Tarihi: 27.01.2022 10:57Güncelleme Tarihi: 27.01.2022 10:57
6 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam YemeğiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
50 dakika
Hazırlama
10 dakika
Porsiyon :
335 kcal
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağından biraz fazla şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
YAPILIŞI
İlk olarak pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su içerisinde haşlayın. Suyunun az kalmış olmasına dikkat edin.
Süt ve vanilyayı da ilave ettikten sora kaynatmaya başlayın.
Karışım kaynadıktan sonra şekeri ve yarım su bardağı süt içerisinde 3 yemek kaşığı buğday nişastasını biraz açın ve kaynayan karışıma ilave edin.
Fırın için ısıya dayanıklı olan toprak kaplara, sütlaçların uygun olacak şekilde bölün.
Tepsiye soğuk su ekleyin ve sütlaçların bulunduğu kapları fırın tepsisine dizin.
Buradaki en önemli püf noktası; suyun tepside bulunan sütlaç kaplarının yarısına kadar gelmesidir.
Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirdikten sonra 180 derecede sütlaçların üzeri kızarana pişirin.