Malzemeler:
Pastacı Kreması İçin:
Üç adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı buğday nişastası
375 mililitre süt
50 gram beyaz çikolata
100 mililitre krema
Hamuru İçin:
75 mililitre süt
75 mililitre su
110 gram tereyağı
150 gram un
Üç adet yumurta
Üzeri için:
50 gram çiğ badem
Yapılışı:
Tatlıyı yapmaya başlamadan bir gece öncesinde çiğ bademleri bir gece sıcak suyun içerisinde bekletmeniz gerekiyor. Sonrasında ise çiğ badem kabuklarını soyun.
Pastacı kremasını hazırlamak için, yumurta sarısı ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonrasında ise nişastayı da ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Tencerenin içerisine sütü koyun ve kaynatın. Kaynattıktan sonra ise ılık olmasını bekleyin.
Sütü yavaş yavaş içerisine ekleyin ve çırpın. Süt ekledikten sonra karışımı tencerenin içerisine alın ve muhallebi kıvamı elde edene kadar pişirin.
Muhallebi kıvamı elde edince içerisine beyaz çikolataları ekleyin ve karıştırın.
Pastacı kremanız oda sıcaklığına geldiğinde en az 2 saat bekletin.
Hamurunu hazırlamak için ise, küçük bir tencerenin içerisine su, süt ve tereyağını ekleyin. Tereyağı erimeye başladığında unu yavaş yavaş içerisine ekleyin. Bu aşamada hamur tencerenin tabanına yapışmadığında hazır anlamına gelir.
1-2 dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Derin bir kabın içerisine hamuru aktarın ve tek tek yumurtaları ekleyip çırpın. Hamurunuz hazır hale geldikten sonra sıkma torbasına alın ve halkalar halinde sıkın. En sonunda ise üzerine soymuş olduğunuz çiğ bademleri ekleyin.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında ilk olarak 8 dakika pişirin. Sonrasında ise 170 derecelik ayarda 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
Fırından çıktıktan sonra soğuması için bir süre bekleyin ve soğuduktan sonra halkaları ikiye bölün.
Buzdolabında bekletmiş olduğunuz pastacı kremasına 100 ml kadar krema ekleyin ve çırpın. Daha sonrasında ise sıkma torbasının içerisine alın.
Kesmiş olduğunuz halkanın tabanına kremayı sıkın ve üzerini diğer halka ile kapatın. Üzerine pudra serpin ve tatlınız hazır!