En kolay elmalı turta tarifi ve yapılışı: Evde en kolay ve pratik tarif ile elmalı turta nasıl yapılır?

Şöyle mis gibi kokular yayacak ve yerken lezzetine doyamayacağımız bir tarife hazır mısınız? Evet, elmalı turta tam olarak öyle bir lezzet. Elmalı turta yapımı ile biraz göz korkutan tatlılardan olsa da herhalde sevmeyeni yoktur. Her seferinde başkasında yediğimizde tarifini aldığımız ama her seferinde yapmaya korktuğumuz bir tarif ile karşınızdayız. Artık klasik tarifleri bir kenara atacaksınız ve kolay elmalı turta tarifi ile misafirlerinizi büyüleneceksiniz. Elmalı turta nasıl yapılır diye baktığımızda en çok korkutan şey şekil vermek olsa da endişelenmeyin, bu tepside elmalı turta ile ilgili bildiğiniz her şey değişecek.

Giriş Tarihi: 23.10.2021 09:40 Güncelleme Tarihi: 23.10.2021 09:40
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 35 dakika
  • : 340 kcal

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç harcı için;

  • 4 adet büyük elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

AŞÇININ NOTU

Pratik elmalı turta tarifi malzemeleri içinde verdiğimiz tarçın miktarını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Kişisel tercihinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

YAPILIŞI

Pratik elmalı turta tarifinin malzemeleri hiç gözünüzü korkutmasın. Sandığınızdan çok daha kolay tarif ile karşınızdayız. Bu tarifin en önemli noktası tepside elmalı turta tarifi olması aslında. Püf noktalara dikkat edildiği zaman kıtır kıtır harika bir lezzet elde etmeniz mümkün.

  • Elmalı turta yapımına öncelikle iç harcınızı hazırlayarak başlayın. İç harç için ayırdığınız elmaları soyun ve kavuracağınız tavanın içine rendeleyin.
  • Elmalarınızı rendeledikten sonra üzerine iç harç için ayırdığınız 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve kavurun.
  • Elmaları kavururken dikkat etmeniz gereken nokta elmaların saldıkları sularını çekmesi gerektiği. O yüzden ateşi çok açmadan kavurunuz ve kavururken karıştırmaya devam ediniz.
  • Elmalar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan elmalarınızın üzerine tarçını ve dövülmüş cevizleri karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • İç harcınız dinlenirken elmalı turtanızın hamurunu yapmaya başlayın.
  • Hamur için önce margarini eritip soğutarak başlayınız.
  • Soğuyan margarinin üzerine şeker, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyiniz ve iyice karıştırınız.
  • Sıvı eklemeler bittikten sonra hamurunuza yavaş yavaş ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyiniz.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve bir parçanızı tabanını oluşturmak için borcama iyice ve düzgün yayınız.
  • Diğer parça hamuru buzlukta 45 dakika dondurmanız gerekmektedir çünkü üstünü yapmak için onu rendeleyeceksiniz.
  • Tabana yaydığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcın tamamını dökünüz. Daha sonra diğer parçanın donma süresi için bekleyiniz.
  • 45 dakika / 1 saat arası beklettiğiniz diğer hamurunuzu borcama üst olması için rendeleyiniz.
  • Bütün hamuru rendeledikten sonra elmalı turtanızı önceden ısıttığınız 175 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Piştiğinden emin olduğunuz turtanızı fırından çıkarın ve ilk sıcağını attıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA