Dondurmalı irmik tatlısı tarifi: Hem hafif hem de çok lezzetli! İşte tam ölçülü o tarif...

Hafif tatlıları tercih ediyorsanız, dondurmalı irmik tatlısı tam size göre! Yapması zor gibi gözükse de bu tarif ile tam kıvamını tutturacaksınız. İşte ağızlarda adeta şölen yaratan o lezzet...

Giriş Tarihi: 08.01.2023 09:17 Güncelleme Tarihi: 08.01.2023 09:17
  • 3-4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Yemek Daveti Kutlama Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 612 kcal

MALZEMELER

  • 500 gram irmik
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • Sade dondurma

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Fıstık

YAPILIŞI

  1. Büyük bir tencereye, süt, şeker ve suyu alın. Eriyene kadar güzelce karıştırın.
  2. Ardından irmiği kavurmaya başlayın.
  3. İrmiği güzelce kavurmak için, margarini alın ve eriyene kadar bekleyin.
  4. Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.
  5. İrmiğin rengi koyulaşana kadar güzelce karıştırma işlemine devam edin.
  6. Sonra üzerine şerbeti dökün.
  7. 6-7 dakika kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.
  8. Sonra ocağı kapatın ve irmiğin demlenmesini bekleyin.
  9. Helva soğuduktan sonra irmiğin ortasını açarak dondurmayı yerleştirin. Ardından kapatarak üzerini fıstık ile süsleyebilirsiniz.
  10. Dondurmalı irmik helvamız hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA