Bir yiyenin bir daha unutamayacağı lezzet: Hamsiköy sütlacı!

Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan sütlaç, genel olarak süt ve pirincin birleşiminden oluşur. Ancak Trabzon'un bir yöresine özgü olan Hamsiköy sütlacı, içerdiği fındık ile ağızda dağılan unutulmaz bir tat olarak sütlacı sevmeyenlere bile sütlaç sevdirecek bir tarif. Yaz aylarında soğuk tüketilmesi ve hafif olmasıyla da ideal olan bu tatlıyı bir defa deneğinizde tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz!

Giriş Tarihi: 24.06.2022 09:08 Güncelleme Tarihi: 24.06.2022 09:08
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 320 kcal

MALZEMELER

  • 2 litre süt (tam yağlı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tutam tuz
  • Fındık (kırılmış)

YAPILIŞI

  • Sütü derin bir tencere içerisinde ocağa alın.
  • Bu esnada pirinçleri bir süzgeçin içerisine alıp suyla yıkayın. Ancak pirinçlerin çok yıkanıp nişastasını kaybetmemesi gerekiyor.
  • Süt kaynadığında pirinçleri içerisine ekleyin. Arada karıştırarak tekrar kaynayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Tekrar kaynadığında ocağı en kısığa getirip pişirmeye devam edin.
  • 30 dakikanın sonunda içerisine tuzu ilave edin.
  • 35. dakikada ise şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  • 40 dakikanın sonunda ocaktan alıp fırın kaplarına koyun.
  • Fırın tepsisinin içerisine yarleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde su koyun.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Ardından üzerine bol miktarda kırılmış fındıkla servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA