Az malzeme ile muhteşem lezzet: Cevizli un helvası tarifi
Un helvası, Anadolu'nun en sevilen ve en kolay hazırlanan tatlılarından biri. Unun kavrulduğunda ortaya çıkan o muhteşem kokusuyla bir araya gelen şerbetin lezzeti, herkesin severek tükettiği bir tatlı alternatifine dönüşüyor. Üstelik oldukça az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı, dakikalar içinde servis edebilirsiniz. İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 04.03.2022 09:10Güncelleme Tarihi: 04.03.2022 09:10
4 Kişilik
Ev Yapımı
Kutlama
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
20 dakika
MALZEMELER
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt
YAPILIŞI
Sütü ya da suyu bir kasede toz şekerle karıştırın ve iyice erimesini sağlayın.
Bu sırada yeterli büyüklükte bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin.
Ardından unu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika boyunca un kahverengi bir renge kavuşana kadar kavurun.
Yeterince kavrulan una cevizleri de ekleyin ve iyice karıştırıaran bir-iki dakika daha kavurmaya devam edin.
Kavrulmuş una şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve tüm bu şerbeti çekerek kıvam alana kadar unu sürekli karıştırmaya devam edin. Böylece topaklanma ihtimalini deortadan kaldırabilirsiniz.
Kavrulan helvaya istediğiniz gibi şekil vererek servis edebilirsiniz.