Ayva tatlısı, özellikle misafirlere sıkça ikram edilen tatlılardan biri. Özel günlerde, misafirlikte veya davetlerde sofraları süsleyen bir tatlı olarak tercih edilir. Ayva, lif ve C vitamini bakımından zengin bir meyve olduğu için ayva tatlısı da sağlıklı bir tatlı seçeneği olarak kabul edilir. Şeker miktarı kontrol altında tutulduğu sürece, daha sağlıklı tatlılar arasında yerini alabilir. İşte ayva tatlısını yapmanızı sağlayacak tüyolar...
Giriş Tarihi: 06.04.2024 08:32Güncelleme Tarihi: 06.04.2024 08:32
MALZEMELER
4 adet olgun ayva
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
4-5 adet karanfil (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)
YAPILIŞI
Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
Bir tencereye suyu, toz şekeri, limon suyunu ve isteğe bağlı olarak karanfilleri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
Kaynayan şekerli suya ayvaları ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan ayvaları servis tabağına alın. Üzerlerine tarçın serpebilirsiniz.
Servis yapmadan önce üzerlerine dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirerek servis edebilirsiniz.