Vitamin deposu bir yemek! Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi

Kerevizin tam bir sağlık deposu olduğunu biliyor musunuz? Damar sağlığınızı korur, aynı zamanda mükemmel bir ödem söktürücüdür. Sindiriminizi de kolaylaştırır. Bu tarifi sevmeyenler bile bayılarak yiyecek! Ayva ile bütünleşen bu tat eşsiz bir şölen oluşturacak. Hadi şimdi herkes mutfağa!

Giriş Tarihi: 01.08.2022 10:06 Güncelleme Tarihi: 01.08.2022 10:06
  • 5 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 45 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 220 kcal

MALZEMELER

  • 3 adet kereviz
  • 1 adet ayva
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Kereviz yaprağı

YAPILIŞI

  1. İlk olarak derin bir kap alın. Kerevizleri doğrayın ve yıkayın.
  2. Sonra doğradığınız kerevizleri ve ayvaları limonlu suyun içine koyun.
  3. Malzemeleri tencerenin içine alın. Kereviz, soğan ve havuçları güzelce kavurun.
  4. Ardından ayvaları üzerine ekleyin ve biraz su ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Üzerine tuz, zeytinyağı ve kereviz yaprağını ekleyin.
  6. 45 dakika kadar pişirin.
  7. İşte yemeğimiz hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA