MALZEMELER
- karnabahar (1 adet, orta boy)
- yeşil biber (1 adet)
- pirinç (yarım çay bardağı)
- domates (1 adet)
- domates salçası (1 tatlı kaşığı)
- zeytinyağı (1 çay bardağı)
- soğan (1 adet, orta boy)
- tuz (1 çay kaşığı)
- karabiber (1 çay kaşığı)
- toz şeker (1 çay kaşığı)
AŞÇININ NOTU
• Karnabahar, bilindiği gibi bir sonbahar/kış sebzesidir ve karnabaharlarımızı buzluklarda uygun şartlar altında aylarca stoklayabiliriz. Fakat en güzeli, karnabaharların alındığı gibi yemeklerde kullanılmasıdır. Bu, taze karnabahar yemek için en etkili yöntemdir.
• Karnabaharın kokusundan rahatsız oluyorsak, ekmek parçaları karnabahar kokusunun önüne geçmek için çok etkili bir yöntemdir.
YAPILIŞI
- Öncelikle, karnabaharımızı çiçeklerine ayırıyor ve güzel bir şekilde yıkayarak temizliyoruz (isterseniz, yıkama işleminden sonra karnabaharı suyun içerisinde bırakıp, 1 yemek kaşığı sirke ilave edebilirsiniz. Bu, karnabaharın pişerken kokusunun azalmasını sağlayacaktır.).
- Tencereye zeytinyağı ekliyor ve yağı biraz kızdırıyoruz. Daha sonra, yemeklik ince ince doğradığımız soğanları rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salça, domates ve biberlerimizi de ekliyor ve güzelce kavuruyoruz.
- Yıkamış olduğumuz pirinçleri bu karışıma ekliyor ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
- Karnabaharlarımızın yumuşamasını bekliyoruz. Daha sonrasında ise, kalan bir bardak suyumuzu da ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra baharatlarımızı da ekliyor ve altını kapatıyoruz. Yemeğimiz dinlendikten sonra servise hazırdır.