Farklı sebzeleri kızartarak geniş bir lezzet çeşitliliği sunan karışık kızartma, adeta bir yaz esintisi gibi sofralarda yerini alıyor. İşte her çatalda lezzet patlaması yaşatan o tarif...
Giriş Tarihi: 31.03.2024 11:21Güncelleme Tarihi: 31.03.2024 11:21
MALZEMELER
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 su bardağı galeta unu veya mısır unu
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Patatesleri, havuçları, kabakları ve patlıcanı yıkayıp kabuklarını soyun. Daha sonra ince dilimler halinde kesin veya rendeleyin.
Dilimlediğiniz sebzeleri bir kaba alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin, iyice karıştırın.
Galeta ununu veya mısır ununu bir tabağa alın. Başka bir tabağa ise çırpılmış yumurtaları koyun.
Sebzeleri önce yumurtaya sonra una batırarak iyice kaplayın.
Geniş bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıtın.
Hazırladığınız sebzeleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Bu sırada sebzeleri fazla kalabalık yapmayın, birkaç parti halinde kızartabilirsiniz.
Kızarttığınız sebzeleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak yoğurtlu sos veya domates sos ile servis edebilirsiniz.