Enfes lezzeti ile: Fırında karnabahar tarifi...

Sonbaharın enfes lezzetlerinden biri olan karnabaharın fırında hazırlanan hali ile karşınızdayız. Bu tarifte verilen ölçüler 4 kişilik olacak şekilde yazılmıştır. 15 dakika da sofralarınızda yer alacak olan hem sağlıklı hem de lezzetli fırında karnabahar tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Giriş Tarihi: 30.09.2024 09:13 Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 09:13

YAPILIŞI

Malzemeler:
Bir adet karnabahar
Bir su bardağı su
İki adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı un
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber

Yapılışı:

İlk olarak karnabaharları haşlayın.

Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, un, tuz ve karabiberi bir kabın içerisine alın ve karıştırın.

Haşlanan karnabaharı fırın kabına alın ve karnabaharların üzerine karışımı dökün.

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ardından fırından alın ve üzerine kaşar peynir rendesini üzerine serpin sonrasında tekrar fırına koyun.

Üzeri kızarana kadar tekrar pişirin.

Fırında karnabaharınız hazır!

SON DAKİKA SON DAKİKA