Bulgur Pilavı Tarifi Ve Yapılışı - Püf Noktaları İle Domatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?

Bulgur pilavı tarifi ev hanımları tarafından en çok araştırılan nefis yemek tarifleri arasında yer almaktadır. Ana öğün yemeğinin yanına en çok yakışan seçeneklerden birisi de bulgur pilavıdır. Şehriyeli ya da şehriyesiz bulgur pilavı tarifi seçeneklerinden birisine göz atarak tam ölçülü bu tarifi uygulayabilirsiniz. En güzel, kolay ve pratik bulgur pilavı nasıl yapılır sorusuna en ayrıntılı cevabı sizler için hazırladık.

Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:14 Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 10:14
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika
  • Porsiyon : 149 kcal

MALZEMELER

2 tane domates

1 tane soğan

2 tane sivri biber

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su

Tavuk Suyu (isteğe bağlı)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

AŞÇININ NOTU

Bulgur pilavı tarifi için de önemli püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle pilavınızı kısık ateşte pişirmeye dikkat etmenizi öneririz. Pilavınızı çok fazla karıştırmayın ve pişirme süresini ise kullandığınız bulgura göre değiştirebilirsiniz. Bulgur pilavı yapmak için pilavlık bulgur kullanmanız da bir diğer önemli husustur. Bulgur pilavının yanında ise birçok öğün yemeği tercih edebilirsiniz. Patates yemeği, karnıyarık, tavuk ya da mantar sotenin yanında bulgur pilavı çok iyi bir tercih olacaktır.

YAPILIŞI

  • Ev hanımlarının zor günlerde imdadına yetişen bulgur tarifi için öncelikle soğanlarımızı ince ince kıyarak başlayabiliriz.
  • İnce ince kıydığımız soğanları sıvı yağ ile birlikte bir tencereye ekleyerek iyice kavurun.
  • Bulguru da tencereye ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kavurup, dilerseniz tavuk suyunu ekleyin. Sıcak suyu ilave edin.
  • Son olarak tuzu ilave ettikten hemen sonra bir kez daha iyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgur pilavınızı kısık ateşte, suyunu çekene kadar hiç karıştırmadan pişirin.
  • Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın. Ardından kapağın altına havlu kâğıt koyun. 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Bir süre de sofra bezine tencerenizi sarıp dinlendirmeye bırakabilirsiniz.

DİĞER BULGUR PİLAVI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Bulgur pilavını damak lezzetinize göre çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Genellikle domatesli bulgur pilavı en çok sevilen seçenek olsa da bazı yemeklerin yanına sade bulgur pilavı daha iyi gidebilir. Genel olarak baktığımızda domatesli bulgur pilavı, patlıcanlı bulgur pilavı, sade bulgur pilavı, şehriyeli, yeşil mercimekli bulgur pilavı seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.

BULGURUN FAYDALARI NELERDİR?

Bulgurun faydaları pek fazla bilinmese de vitaminli besinlerden birisidir. İçerisindeki lif zenginli ve yağ kalorisinin düşüklüğü en önemli özelliğidir. Kilo aldırmayan bulgur pilavı diyetteki kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

BULGUR PİLAVI BESİN DEĞERLERİ

  • Karbonhidrat (g) 23.64
  • Protein (g) 3.61
  • Yağ (g) 4.40
  • Lif (g) 3.87
  • Kolesterol (mg) 0.00
  • Sodyum (mg) 7.54
  • Potasyum (mg) 314.28
  • Kalsiyum (mg) 26.96
  • Vitamin A (ui) 288.17
  • Vitamin C (mg) 64.73
SON DAKİKA SON DAKİKA