Bamyanın en güzel hali: Bamya kızartması tarifi

Öyle iddialıyız ki bamya sevmeyeni bile bu tarifle bamyaya hayran bırakacağız. İsterseniz kahvaltıda isterseniz akşam yemeğinde bol sarımsaklı yoğurtla tüketin! Üstelik hazırlaması ve pişirmedi de bir o kadar kolay...

Giriş Tarihi: 18.07.2022 09:20
  • 2 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

500 gram iri bamya
2 adet çırpılmış yumurta
Bir su bardağı mısır unu
Bir su bardağı un
Kızartmak için bol miktarda ayçiçek yağı
Tuz

AŞÇININ NOTU

Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

YAPILIŞI

İlk olarak bamyaların sap kısımlarını ayıklayın. Yıkayıp, kurulayın.
Çırpılmış yumurtaların içine tuz ve karabiber ilave edin.
Bu karışıma bamyaları bulayın.
Ayrı bir kasede unları karıştırın ve yumurtaya buladığınız bamyaları un karışımı ile harmanlayın.
Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
Bamyaları bol ve kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun...