Acuka, ister akşam sofralarında bir meze isterseniz kahvaltılık sos olarak her saatteki öğünün tamamlayıcısı haline geliyor. 15. yüzyıldan bu yana sofralarda yerini alan acuka, Balkanlar ve Trakya yöresine özgü olsa da tüm Anadolu'da kendine yer bulmuş yöresel lezzetlerden biri. Muhteşem lezzeti ile herkesin bayıldığı bu tarif, oldukça kolay bir yapım aşamasına sahip. Önemli olan; doğru malzemeleri bir araya getirebilmek.
Giriş Tarihi: 06.03.2022 08:59Güncelleme Tarihi: 06.03.2022 08:59
4 Kişilik
Ev Yapımı
Kahvaltı
Zorluk Derecesi:
Kolay
Hazırlama
20 dakika
100 Gram :
300 kcal
MALZEMELER
4 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı galeta unu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
Yeterli büyüklükte bir kabı seçtikten sonra tüm mazlemeleri bir araya getirin.
Tüm bu malzemeleri çok iyi özdeşleşecek şekilde karıştırmak oldukça önemli.
Tam bir kıvam yakalandıktan sonra ister minik kavanozlarda muhafaza edebilir, isterseniz servis tabaklarına alarak hemen sofralarınıza koyabilirsiniz.