Tek bir kaşığı lezzet bombası: Acuka tarifi

Acuka, ister akşam sofralarında bir meze isterseniz kahvaltılık sos olarak her saatteki öğünün tamamlayıcısı haline geliyor. 15. yüzyıldan bu yana sofralarda yerini alan acuka, Balkanlar ve Trakya yöresine özgü olsa da tüm Anadolu'da kendine yer bulmuş yöresel lezzetlerden biri. Muhteşem lezzeti ile herkesin bayıldığı bu tarif, oldukça kolay bir yapım aşamasına sahip. Önemli olan; doğru malzemeleri bir araya getirebilmek.

Giriş Tarihi: 06.03.2022 08:59 Güncelleme Tarihi: 06.03.2022 08:59
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kahvaltı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama 20 dakika
  • 100 Gram : 300 kcal

MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI

  • Yeterli büyüklükte bir kabı seçtikten sonra tüm mazlemeleri bir araya getirin.
  • Tüm bu malzemeleri çok iyi özdeşleşecek şekilde karıştırmak oldukça önemli.
  • Tam bir kıvam yakalandıktan sonra ister minik kavanozlarda muhafaza edebilir, isterseniz servis tabaklarına alarak hemen sofralarınıza koyabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA