Humus, özellikle Doğu Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri ve tüm dünyaya yayılmış olan bu meze, en iyi atıştırmalıklardan sofraları zenginleştiren bir tarif. Üstelik kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu mezeyi dakikalar içerisinde sofraya koyabilirsiniz.
Giriş Tarihi: 19.07.2022 09:54Güncelleme Tarihi: 19.07.2022 09:54
4 Kişilik
DiyetEv YapımıVejetaryen
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
10 dakika
Porsiyon :
339 kcal
MALZEMELER
2 su bardak haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı zeytinyağ
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
Nohutları bir gece önce ıslatın ,tuz ilave edin düdüklü tencerede yaklaşık 50 – 1 saat kaynatın.
Haşladıktan sonra mutfak robotunda kıvamı alıncaya dek çekin. Bu noktada nohutların iyice haşlandığından emin olun.
Sonra tahin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve su ilave edin.
Süslemek için haşlanmış nohut, toz kırmızı biber kullanabilirsiniz.