Tam kıvamında mükemmel lezzette: Humus tarifi

Humus, özellikle Doğu Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri ve tüm dünyaya yayılmış olan bu meze, en iyi atıştırmalıklardan sofraları zenginleştiren bir tarif. Üstelik kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu mezeyi dakikalar içerisinde sofraya koyabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 19.07.2022 09:54 Güncelleme Tarihi: 19.07.2022 09:54
  • 4 Kişilik
  • Diyet Ev Yapımı Vejetaryen
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 339 kcal

MALZEMELER

  • 2 su bardak haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

  1. Nohutları bir gece önce ıslatın ,tuz ilave edin düdüklü tencerede yaklaşık 50 – 1 saat kaynatın.
  2. Haşladıktan sonra mutfak robotunda kıvamı alıncaya dek çekin. Bu noktada nohutların iyice haşlandığından emin olun.
  3. Sonra tahin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve su ilave edin.
  4. Süslemek için haşlanmış nohut, toz kırmızı biber kullanabilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA