Şifa dolu bir lezzet! Deniz börülcesi tarifi

Mezelerin incisi olan deniz börülcesi sofralarınızda yerini aldı mı? Yaz akşamlarında masalarınızdan eksik etmemeniz gereken bu lezzeti denemeyen kalmasın! Bol sarımsağı ve zeytinyağı sosu ile damaklarınızı şenlendirecek. Özellikle yanında bir de balık eşlik ediyorsa tadından geçilmeyecek!

Giriş Tarihi: 06.07.2022 09:01 Güncelleme Tarihi: 06.07.2022 09:02
  • 2-4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 8 dakika
  • Porsiyon : 126 kcal

MALZEMELER

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi

AŞÇININ NOTU

Sarımsağını fazla koyarsanız, daha lezzetli olacaktır. Verdiği koku asıl püf noktası.

YAPILIŞI

  1. İlk olarak bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin,
  2. Kaynar suya deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın.
  3. Piştiğini anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir.
  4. Sonra haşlanan börülceleri soğuması için bir kenara bırakın.
  5. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayırın.
  6. Sonra sosu için zeytinyağı, nar ekşisi, sirkeyi ve baharatları karıştırın.
  7. Son olarak börülcelerin üzerine dökün ve servis edin!
  8. Mezemiz servise hazır. Herkese afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA