Mezelerin incisi olan deniz börülcesi sofralarınızda yerini aldı mı? Yaz akşamlarında masalarınızdan eksik etmemeniz gereken bu lezzeti denemeyen kalmasın! Bol sarımsağı ve zeytinyağı sosu ile damaklarınızı şenlendirecek. Özellikle yanında bir de balık eşlik ediyorsa tadından geçilmeyecek!
Giriş Tarihi: 06.07.2022 09:01Güncelleme Tarihi: 06.07.2022 09:02
2-4 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
8 dakika
Porsiyon :
126 kcal
MALZEMELER
1 demet deniz börülcesi
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
AŞÇININ NOTU
Sarımsağını fazla koyarsanız, daha lezzetli olacaktır. Verdiği koku asıl püf noktası.
YAPILIŞI
İlk olarak bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin,
Kaynar suya deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın.
Piştiğini anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir.
Sonra haşlanan börülceleri soğuması için bir kenara bırakın.