Renklerin buluşması: Erişteli köz patlıcan salatası tarifi

Birçok sofrada farklı salataları bir araya getirmek bazen zor olabilir. Fakat malzeme zenginliği, en iyi sonuçları almanızı sağlıyor. Köz patlıcan, erişte ve kapya biberin yoğurtla buluşması enfes bir lezzet sunarken aynı zamanda doyurucu bir menüyü tamamlamanızı da kolaylaştırıyor. İşte erişteli köz patlıcan salatası...

Giriş Tarihi: 25.01.2022 09:11 Güncelleme Tarihi: 27.01.2022 09:21
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı Vejetaryen
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Porsiyon : 335 kcal

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı erişte
  • 3 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak

YAPILIŞI

  • Patlıcanları yıkadıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecede fırında közleyin.
  • Bir tencereye aldığınız bol miktarda suya tuz ekleyin ve kaynadıktan sonra erişteleri ekleyin, 10 dakika kadar haşlayın.
  • O sırada ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekledikten sonra minik minik doğranan kapya biberlerini kavurun.
  • Közlenmiş ve ayıklanmış patlıcanları, haşlanmış ve süzülmüş erişteleri karıştırın.
  • Üzerine sarımsakları, yoğurdu ve cevizleri de ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Son olarak üzerine kavrulmuş kapya biberlerinden gezdirin.
  • Salatanız servise hazır, afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA