Lezzet dolu bir ara sıcak: Şakşuka tarifi

Patlıcan, ana yemeklerden salatalara kadar geniş bir alanda kullanımı olan önemli sebzelerden biri. Birçok tarifte kendi lezzeini sunan bu besin, aynı zamanda ara sıcak, meze ürünlerinde de en iyi tarifleri hazırlamayı mümkün kılıyor. Özellik yaz sofralarına bir renk katacak olan şakşuka da bu tariflerden biri. İşte en pratik şakşuka tarifi...

Giriş Tarihi: 18.03.2022 08:40 Güncelleme Tarihi: 18.03.2022 09:30
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı Vejetaryen
  • Akşam Yemeği Ev Partisi Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 166 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, istenilen baharatlar
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Tuzlu suda bekletilen küp küp patlıcanlar kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır.
  • Soğan ve sarımsak da doğrandıktan sonra az yağda kavrulur.
  • Yeşil biberleri doğradıktan sonra tavaya alın ve üzerine rendelenen domatesleri ve salçayı da ekleyin.
  • Baharatları, tuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Sıcak suyu ilave edin ve 4-5 dakika kadar pişirin.
  • Son olarak kızartılan patlıcanları tava alarak pişirilen sos ile harmanlanmayın.
  • Servise hazır, afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA