Patlıcan, ana yemeklerden salatalara kadar geniş bir alanda kullanımı olan önemli sebzelerden biri. Birçok tarifte kendi lezzeini sunan bu besin, aynı zamanda ara sıcak, meze ürünlerinde de en iyi tarifleri hazırlamayı mümkün kılıyor. Özellik yaz sofralarına bir renk katacak olan şakşuka da bu tariflerden biri. İşte en pratik şakşuka tarifi...
Giriş Tarihi: 18.03.2022 08:40Güncelleme Tarihi: 18.03.2022 09:30
4 Kişilik
Ev YapımıVejetaryen
Akşam YemeğiEv PartisiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
30 dakika
Hazırlama
15 dakika
Porsiyon :
166 kcal
MALZEMELER
4 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
Tuz, istenilen baharatlar
1 çay bardağı sıcak su
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Tuzlu suda bekletilen küp küp patlıcanlar kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır.
Soğan ve sarımsak da doğrandıktan sonra az yağda kavrulur.
Yeşil biberleri doğradıktan sonra tavaya alın ve üzerine rendelenen domatesleri ve salçayı da ekleyin.
Baharatları, tuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Sıcak suyu ilave edin ve 4-5 dakika kadar pişirin.
Son olarak kızartılan patlıcanları tava alarak pişirilen sos ile harmanlanmayın.