6 çay bardağı kısırlık bulgur
6 dal yeşil soğan
6 yaprak taze nane
8 yaprak marul
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir adet kaba 6 çay bardağı kısırlık bulguru ekleyin.
Bulgurun üzerinde 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırın.
Bulgurun üzerinde 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve üzerine kapak kapatarak yumuşamasını bekleyin.
Yeşilliklerin hepsini doğrayın.
Yumuşayıp suyunu çeken bulgura yeşillikleri ekleyin.
Kısırı karıştırın ve 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı nar ekşisi ekleyerek karıştırın.
Afiyet olsun!