Kısır tarifi: Misafir sofralarının vazgeçilmezi

Gün sofralarının vazgeçilmezi olan kısır o kadar sevilerek tüketilmekte ki gün toplanmalarına bile kısır günü diyoruz. Bu çok sevilen lezzeti yapmak ise çok kolay. İşte sizler için lezzetli ve tam ölçülü kısır tarifi!

Giriş Tarihi: 22.08.2023 08:57 Güncelleme Tarihi: 22.08.2023 08:57
  • 10 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama 25 dakika
  • Porsiyon : 178 kcal

MALZEMELER

6 çay bardağı kısırlık bulgur

6 dal yeşil soğan

6 yaprak taze nane

8 yaprak marul

5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet limon

Yarım çay bardağı nar ekşisi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir adet kaba 6 çay bardağı kısırlık bulguru ekleyin.

Bulgurun üzerinde 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırın.

Bulgurun üzerinde 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve üzerine kapak kapatarak yumuşamasını bekleyin.

Yeşilliklerin hepsini doğrayın.

Yumuşayıp suyunu çeken bulgura yeşillikleri ekleyin.

Kısırı karıştırın ve 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı nar ekşisi ekleyerek karıştırın.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA