Hem lezzetli hem pratik: Patates salatası tarifi

Patates birçok formuyla, mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Yemeğinden garnitürne kadar farklı çeşitlerle soframıza gelen bu besin, salatası ile de tam bir lezzet şöleni sunuyor. Üstelik pratik bir hazırlama yöntemine sahip olan bu salatayı, kurtarıcı bir öğün olarak da düşünebilirsiniz.İşte o tarif...

Giriş Tarihi: 10.07.2022 09:07 Güncelleme Tarihi: 10.07.2022 09:07
  • 4-6 Kişilik
  • Ev Yapımı Vejetaryen
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 142 kcal

MALZEMELER

  • 1 litre su

  • 5-6 adet büyük boy patates

  • 4 dal taze soğan

  • 1/2 demet maydanoz

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı sumak

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 adet limon suyu

  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

  1. Derin bir tencerede kanyamış su içerisine aldığınız patatesleri yaklaşık 20 dakika boyunca haşlayın.
  2. Pişip pişmediklerini kontrol ettikten sonra ocaktan alarak suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Maydanoz ve taze soğanları en ince olacak şekilde doğradıktan sonra soğumuş patatesleri de küp küp olacak şekilde doğrayın ve birlikte derin bir kaba alın.
  4. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları da ekleyin.
  5. Ardından iyice karıştırın.
  6. Salatanız servise hazır. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA