Patates birçok formuyla, mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Yemeğinden garnitürne kadar farklı çeşitlerle soframıza gelen bu besin, salatası ile de tam bir lezzet şöleni sunuyor. Üstelik pratik bir hazırlama yöntemine sahip olan bu salatayı, kurtarıcı bir öğün olarak da düşünebilirsiniz.İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 10.07.2022 09:07Güncelleme Tarihi: 10.07.2022 09:07
4-6 Kişilik
Ev YapımıVejetaryen
Akşam YemeğiYemek DavetiDiğer
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
15 dakika
Porsiyon :
142 kcal
MALZEMELER
1 litre su
5-6 adet büyük boy patates
4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 adet limon suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Derin bir tencerede kanyamış su içerisine aldığınız patatesleri yaklaşık 20 dakika boyunca haşlayın.
Pişip pişmediklerini kontrol ettikten sonra ocaktan alarak suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Maydanoz ve taze soğanları en ince olacak şekilde doğradıktan sonra soğumuş patatesleri de küp küp olacak şekilde doğrayın ve birlikte derin bir kaba alın.