Bahar salatası tarifi: Bahar salatası nasıl yapılır?
Sağlık ve lezzetin bir arada olduğu bahar salatası tarifi ile yemeklerinize enfes bie eşlikçi hazırlayabilirsiniz. Hatta bu tarif başlı başına ana yemek bile olabilir! Bahar salatası tarifi nasıl hazırlanır diyenler için detayları ele alıyoruz, buyursunlar...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 16:05Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 16:06
2 Kişilik
Ev Yapımı
Kutlama
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
10 dakika
:
80 kcal
MALZEMELER
6 adet enginar
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kesme şeker
1 demet kuşkonmaz (yaklaşık 20 tane)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1'er demet maydanoz, dereotu ve soğan
10 adet kornişon turşu
2 adet avokado
Tuz
Sos için:
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mayonezTamam
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber
Süslemek için:
2-4 adet altın çilek
YAPILIŞI
Enginarları tencereye yerleştirin.
Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Daha sonra her birini dörde bölün.
Ayrı bir yerde kuşkonmazları kalan 1 su bardağı su, karbonat ve tuzla 10 dakika haşlayın.
Daha sonra buzlu suya atıp, 2 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp, her bir kuşkonmazı 3 parçaya bölün.
Geniş bir kapta enginar, kuşkonmaz, bezelye, kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan ve dilimlenmiş kornişon turşuyu harmanlayıp servis tabağına alın.
Üzerine kabukları temizlenip dilimlenmiş avokado yerleştirin.
Sos için tüm malzemeyi derin bir kapta iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.