Babagannuş tarifi: Lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz

Babagannuş, Orta Doğu mutfağına ait köklü bir mezedir ve özellikle Türk, Arap ve Levanten mutfaklarında sıkça tüketilen bir lezzeti, kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte o mükemmel tarifin ayrıntıları...

Giriş Tarihi: 18.11.2023 09:06 Güncelleme Tarihi: 18.11.2023 09:06

MALZEMELER

  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Yarım demet taze maydanoz

YAPILIŞI

  • Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyun. Kabuklarını iyice temizleyerek püre haline getirin.
  • Geniş bir kase içinde patlıcan püresini, biber püresini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın.
  • Karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
  • İnce doğranmış taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırarak servis tabağına alın.
  • Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA