Akşam yemeklerinin en güzel yancısı: Pırasa salatası tarifi

Klasik salata tariflerinden sıkılanlar için son derece besleyici ve lezzeti yerinde bir tarif hazırladık. Birçok kişinin burun kıvırdığı pırasayı bir de salata şeklinde yemeyi deneyin! Lezzetine inanamayacaksınız... İşte karşınızda pırasa salatası tarifi ve yapılışı.

Giriş Tarihi: 16.04.2022 10:00 Güncelleme Tarihi: 16.04.2022 10:00
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 78 kcal

MALZEMELER

  • 3 adet pırasa
  • 1 adet kıvırcık salata
  • 1 demet küçük kırmızı turp
  • 8-10 adet kiraz domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Tuz

AŞÇININ NOTU

Hazırladığınız sosu, salatayı tüketmeden hemen önce malzemelerle buluşturun...

YAPILIŞI

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın.

Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

İkiye böldüğünüz kiraz domatesleri salataya ekleyin.

Farklı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın.

Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanladıktan sonra servis yapın.

SON DAKİKA SON DAKİKA