Ajvar sos tarifi: Balkanlardan tadına doyulmaz bir lezzet...

Ajvar sos, Balkanlarda sıklıkla tüketilen ve kışlık sos olarak da hazırlanabilecek tariflerden biri. Zengin içeriği ve lezzetiyle eşsiz bir tarif olan bu sosu, ister sofralarınızda servis edebilir, ister sos olarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte tam kıvamında o tarif...

Giriş Tarihi: 26.10.2023 10:00 Güncelleme Tarihi: 26.10.2023 10:33
  • Ev Yapımı

MALZEMELER

Malzemeler:

  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu (isteğe bağlı)

AŞÇININ NOTU

Ajvar sosu, pek çok yemeğe lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Ekmek, kraker veya sebzelerle birlikte atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

YAPILIŞI

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayın, kurulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Biberleri ve patlıcanları fırında közleyin. Bunu yapmak için sebzelerin üzerini ara sıra çevirerek yaklaşık 30-40 dakika fırında tutun. Sebzelerin kabukları kara döndüğünde fırından alın.
  • Fırından çıkardığınız sebzeleri sıcakken bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatın. Böylece sebzelerin kabuklarının kolayca soyulmasını sağlayacaksınız. Yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları rondodan veya blendırdan geçirin. Sarımsakları da ekleyin ve karıştırın.
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak nar ekşisi veya limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu, sosunuzun daha ferah bir tat kazanmasını sağlar.
  • Ajvar sosu buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğuduktan sonra servis yapın.

SON DAKİKA SON DAKİKA