Yoğurtlu tavuk şiş: Yumuşacık şahane bir lezzet

Bu yoğurtlu tavuk şiş tarifi, yoğurdun yumuşaklığı ve baharatların lezzetiyle harika bir lezzet sunuyor. En iyi lezzeti yakalamak için ise ev yapımı yoğurt kullanmanızı tavsiye ederiz.

Giriş Tarihi: 23.09.2023 10:10 Güncelleme Tarihi: 23.09.2023 10:10

YAPILIŞI

Klasik tavuk tariflerinden sıkılanlar içi,n son derece lezzetli ve şık sunumu olan bir yemekle geldik. Tavuk şişi artık sadece kebapçılarda değil evinizde de hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Kilit malzememiz ise ev yapımı yoğurt!

Malzemeler:

500 gram kemiksiz tavuk göğsü

2 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

1 limonun suyu

4-5 adet şiş (bambu veya metal)

Marine etmek için plastik bir torba veya kase

YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü küp şeklinde kesin ve marine yapmak için kullanacağınız kaseye veya plastik bir torbaya alın.

Üzerine yoğurdu, zeytinyağını, sarımsağı, limon suyunu ve baharatları ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı olarak kimyonu ekleyin.

Tavukları bu karışım ile iyice karıştırın ve marine olmaları için en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Mümkünse bir gece boyunca marine etmek daha lezzetli sonuçlar verebilir.

Tavukları şişlere geçirin. Her şişte birkaç tavuk parçası olacak şekilde yerleştirin.

Izgarayı önceden ısınmış bir şekilde hazırlayın ve közlenmiş hafif ateşte tavukları pişirmeye başlayın. Tavuklar altın sarısı renge ve iyice pişmiş bir kıvama gelene kadar ara sıra çevirin.

Pişen tavuk şişleri sıcak servis yapın. Yanında pilav veya pide ile servis edebilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA