Yayla Çorbası Tarifi - Nefis, Kolay Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Kış aylarında daha çok tüketilen yayla çorbası, hem sağlığa faydalı oluşu hem de yapılışının oldukça basit olması nedeniyle sıkça tercih edilen çorbalardan birisidir. Aynı zamanda lezzetiyle de sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günün her saatinde tüketebileceğiniz şifa kaynağı yayla çorbası tarifi için doğru yerdesiniz. Nefis yemek tarifleri konusunda en güzel, pratik ve kolay yayla çorbası tarifi nasıl yapılır sorusunun cevabını sizlere sunduk. Yayla çorbası tarifi, malzemeleri ve önemli püf noktaları Roza’da!
Giriş Tarihi: 29.11.2021 16:09Güncelleme Tarihi: 20.09.2023 17:15
YAPILIŞI
Sofralarınıza renk katacak nefis ve en kolay yayla çorbası tarifi yapımına çorba tenceresini hazırlayarak başlayalım.
Öncelikle pirinçleri iyice ayıklayın. Ayıkladığınız pirinçleri, su ve tereyağı ile birlikte tencereye aktararak yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir kâse içerisine yoğurt, yumurta, tuz, un ve bir su bardağı suyu ilave edip iyice çırpın.
Pirinçleriniz yumuşadıktan sonra içerisinden tencerenin içerisinden bir kepçe su alın. Yoğurtlu karışımınızın içerisine ilave ederek bir süre karıştırın. Ardından tencereye ekleyin. Bu noktadan itibaren iyice karıştırmaya başlayalım aksi halde çorbanız kesilecektir.
Çorba kaynadıktan sonra altını kısın. 10 dakika boyunca pişirmeye bırakın. Bu aşamanın ardından yayla çorbası hazır hale gelecektir. Çorbanızı biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Nane ve tereyağını da ayrı bir tavada kızdırarak çorbanızın üzerine dökmenizi öneririz.
YAYLA ÇORBASININ SAĞLIĞA FAYDALARI
Yayla çorbasının içerisinde kullanılan ve bu çorbanın ana maddesi olan yoğurt sayesinde kötü kolesterol dengelenir.
Kansere karşı koruyucu bir etkisi bulunur.
Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
Çocuklarda kemik gelişimini etkiler.
Bağırsaklarda bulunan zararlı mikropların yaşamasını mani olur.