Malzemeler
Yoğurtlu sosu için;
Tereyağlı sosu için;
İlk olarak 1 adet yufkayı en ucundan başlayarak yuvarlayarak sarın.
Yaklaşık olarak 3 cm kalınlığında ve halkalar halinde kesin.
Her bir yufka için aynı işlemleri tekrar edin.
Bir adet borcamı yağlayın ve yufkaları içerisine dik bir şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika boyunca pişirin.
Yoğurtlu sosunu hazırlamak için ilk olarak bir kabın içerisinde yoğurdu, tuzu, suyu ve rendelenmiş biçimdeki sarımsakları ekleyerek karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı yufkaların üzerine ilave edin ve bu sostan 3 yemek kaşığı kadar kenara ayırın.
Yoğurt ilave ettiğiniz yufkaları tekrardan fırında verin ve 180 derecede 10 dakika boyunca pişirin.
Bu esnada soğanları küp küp doğrayın ve bir tavadan tereyağıyla birlikte yumuşayana dek kavurun.
Kavrulunca içerisine kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin.
Ardından üzerine salça, tuz ve karabiberi dökün.
Yufkalar fırından çıkınca üzerine kıymalı harcı yayın.
Kenara ayırdığınız 3 yemek kaşığı yoğurtlu sosu yüzeyine yayın.
Tereyağlı sosu için bir tavada tereyağı, domates salçası ve pul biberi eritin.
Elde ettiğiniz sosu sironun üzerine yayın.
Afiyet olsun!