Kefirli sütlaç tarifi: Hafif ve sağlıklı bir lezzet

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz kefirli sütlaç, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakacak ve bir yiyen bir daha isteyecek. Kefirin faydalarıyla bir araya gelen bu tarif sağlıklı ve hafif bir tat sunuyor. İşte kefirli sütlaç tarifi ve detayları…

Giriş Tarihi: 26.09.2023 09:21 Güncelleme Tarihi: 26.09.2023 09:23

YAPILIŞI

Malzemeler;

500 mililitre kefir

750 mililitre süt

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı krema

İlk olarak pirinci bir tencerede diri kalacak bir biçimde haşlayın. Ardından haşlanan pirincin suyunu süzün.

Bir su bardağı sütle nişastanın açılmasını sağlayın.

Kefir, toz şeker, krema ve geriye kalan sütü bir tencereye boşaltın. Aralıklarla karıştırın ve kaynaması için bekleyin.

Kaynadığı zaman sütle açtığınız nişastayı içerisine döküp kıvam alana dek karıştırın.

Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve kenara alın.

Servis yapacağınız kapların içerisine bölüştürün ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Ardından buzdolabında iki saat boyunca dinlendirin.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA