Malzemeler;
500 mililitre kefir
750 mililitre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı krema
İlk olarak pirinci bir tencerede diri kalacak bir biçimde haşlayın. Ardından haşlanan pirincin suyunu süzün.
Bir su bardağı sütle nişastanın açılmasını sağlayın.
Kefir, toz şeker, krema ve geriye kalan sütü bir tencereye boşaltın. Aralıklarla karıştırın ve kaynaması için bekleyin.
Kaynadığı zaman sütle açtığınız nişastayı içerisine döküp kıvam alana dek karıştırın.
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve kenara alın.
Servis yapacağınız kapların içerisine bölüştürün ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Ardından buzdolabında iki saat boyunca dinlendirin.
Afiyet olsun!