10 tane küçük boyda patlıcan
3 yemek kaşığı galeta unu
2 tane orta boyda soğan
2 tutam maydanoz
1 kilo kıyma
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Galeta unu
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Pul biber
Tuz
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
Kırmızı toz biber
Acı pul biber
Karabiber
Kekik
Tuz
2 tane soğanı küçük bir şekilde doğrayın.
2 tutam maydanozu ince ince doğrayın.
Bir kaba köfte yapmak için kıymayı ekleyin. Üzerine yumurta, galeta unu, tüm baharatları, doğramış olduğunuz soğan ve maydanozu ilave ederek yoğurun.
Kıymanızı dinlendirin.
Bir yandan da patlıcanları dilimler halinde kesin.
Bir kap içerisine tuzlu su koyun ve kestiğiniz patlıcanları içine koyarak acısının çıkması için 30 dakika bekletin.
Ardından patlıcanları tuzlu su içerisinden çıkarıp yıkayın.
Patlıcanların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökün ve yayın.
Dinlendirdiğiniz kıymayı, dilimlediğiniz patlıcanlara uygun bir biçimde şekillendirin.
Fırında pişireceğiniz tepsinin içerisine bir adet köfte, bir adet patlıcan olacak şekilde sıralayın.
Küçük boyutta bir tavanın içerisine yağları ekleyin, baharatları ilave edin ve kavurun. Ardından 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve taşmamasına dikkat edin.