Lezzeti herkesin malumu olan kuru patlıcan dolması, ana yemekler için vazgeçilmezlerden biri. Eşsiz lezzeti ile oldukça sevilen bu tarifi yapmanın püf noktaları ise tadını bir üst seviyeye çıkarıyor. Akşam yemeği davetlerinin de vazgeçilmezi olan bu lezzeti kısa sürede tam tadında hazırlayabilirsiniz. İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 18.02.2022 09:11Güncelleme Tarihi: 18.02.2022 09:11
6 Kişilik
DiyetEv YapımıVejetaryenEkonomik Tarif
KahvaltıYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
50 dakika
Hazırlama
30 dakika
Adet :
196 kcal
MALZEMELER
35 adet kurutulmuş patlıcan
İç harç için;
2 su bardağı 350 gr pirinç
2 adet kuru soğan
4 diş ezilmiş sarımsak
2 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ 100ml
1/2 (yarım) çay bardağı 50 ml. zeytin yağı (yarım çay bardağı)
1 demet doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kurunane
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4- 4 buçuk su bardağı su
YAPILIŞI
Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su alıp kaynatmaya başlayın.
Su kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu noktada patlıcanların fazla haşlanmamasına dikkat edin. Doldurulmuş olarak da pişeceği için parçalanmaya neden olaabilir.
Kaynayan patlıcanları acı suyunu atması için akan su altında iyice yıkayın.
Bu aşamada patllıcanları süzgece aldıktan sonra kenarda bekletin.
Bu sırada iç harç malzemelerini bir kapta karıştırın ve iyice özdeşleşmesini sağlayın
Patlıcanları yarısına kadar bu iç harçla doldurun ve tencereye ağız kısımları yukarı gelecek şekilde yan yana dizin.
Üzerine suyu yağ ve nar ekşisini ilave edin.
Düz bir tabak ile patlıcanların üzerini kapatalım ve kapağı kapalı bir şekilde ocağa alın.
Yemek kaynamaya başlayınca ya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve pirinçler ve patlıcan yumuşayıncaya kadar güzelce pişirin.