200 gram kıyma
6 adet patlıcan
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet sivri biber
Karabiber
Tuz
Sosu için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
İlk olarak patlıcanları soyun ve bir kabın içerisinde yarım saat tuzlu suda bekletin.
Yarım saatin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve rengi değişene kadar kızartın.
Harcı için soğanı doğrayın ve kıymayla birlikte kavurun.
Sivri biberi halka şeklinde doğrayın ve kıymanın içerisine ilave edin.
Domatesleri de küçük küçük doğrayıp kıymanın içine ekleyin.
Harcın içerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve ortalarına kesik açın.
Açtığınız kesiklerin içerisine harcı doldurun.
Sosu için salçanın üzerine sıcak su ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün.
Fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!