Fırında patlıcan tarifi: Lezzetine doyum olmuyor

Fırında patlıcan yemeği, kıymalı ve kaşar peynirli harcıyla hem doyurucu hem de nefis bir lezzet sunuyor. Fırında pişirilen patlıcanlar, hafif yağlı yapısı ve kıymalı iç harcı ile sağlıklı bir alternatif olmasının yanı sıra sofralarda baş köşeyi alacak türden. Özellikle akşam yemeklerinde pratik ve şık bir seçenek olarak öne çıkan bu tarifi mutlaka deneyin!

Giriş Tarihi: 14.10.2024 10:04 Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 10:04

YAPILIŞI

MALZEMELER:

2 büyük boy patlıcan

200 gram kıyma

1 küçük soğan, ince doğranmış

1 diş sarımsak, ezilmiş

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet domates (küçük doğranmış, isteğe bağlı)

Taze maydanoz (süslemek için, isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları boylamasına ikiye kesin ve iç kısımlarına birkaç çizik atın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 15-20 dakika bekletin, sonra durulayarak kağıt havluyla kurulayın.
  2. Patlıcanları, kesik yüzleri yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine dizin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika, yumuşayana kadar pişirin.
  3. Bu sırada bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ve kıymayı ekleyip kıyma tamamen pişene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. İsteğe bağlı olarak domates ekleyin ve kıyma harcı suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Fırından çıkardığınız patlıcanların iç kısımlarını hafifçe çukurlaştırın (çok derin değil). Her patlıcan yarısının üzerine hazırladığınız kıymalı harcı paylaştırın.
  5. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına koyarak 200 derecede, peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
  6. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA