Ana yemeklerin favorisi: Karnıyarık tarifi

Karnıyarık, Anadolu'nun en sevilen yemeklerinden biri olarak hem davet sofralarının hem de akşam yemeklerinin vazgeçilmezi oluyor. Tam tadında yapılabilmesi için birkaç püf noktasını uygulayarak en iyi sonuca ulaşabilirsiniz. Yanında pilav ve cacık ile birlikte enfes bir sofra kurabilirsiniz. İşte o tarif...

Giriş Tarihi: 14.03.2022 09:01 Güncelleme Tarihi: 14.03.2022 09:01
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 30 dakika
  • Adet : 97 kcal

MALZEMELER

  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

  • Patlıcanları çizgili olacak şekilde soyduktan sonra fazla yağ çekmesini engellemek için yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
  • Ardından yıkayın ve iyice kuruttuktan sonra sonra az yağda kızartın.
  • 3 adet yeşil biberi de kızartın.
  • Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek biraz daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Domatesleri küp küp doğradıktan sonra baharatları ekleyin. Üzerine bir çay bardağı kadar su ekleyin ve 5 dk kaynatın.
  • Tepsiye dizdiğiniz kızarmış patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin. Bu kesiklerden patlıcanın için bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  • İçi doldurulmuş patlıcanların üzerine ikiye bölünen çeri domatesleri üzerine yerleştirin.
  • Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı bir su bardağı sıcak suda eritin ve patlıcanların aralarına dökün. Kıymaların etrafa dağılmaması için tam olarak üzerine dökmemeye dikkat edin.
  • Daha sonra 170 derece ısttığınız fırına tepsiyi koyun ve 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA