Uzak doğudan gelen lezzet: Yumurtalı pilav tarifi

Uzak Doğu mutfağı, basit malzemelerle hazırlanan ancak lezzetiyle öne çıkan yemekleriyle ünlüdür. Yumurtalı pilav da bu mutfağın pratik, doyurucu ve bir o kadar da nefis tariflerinden biridir. Pirincin hafifliği, yumurtanın protein dolu yapısı ve baharatların uyumu sayesinde sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak bu tarifi, kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle hızlı bir akşam yemeği ya da doyurucu bir öğle yemeği için harika bir seçenek! Hazırsanız, mutfağa geçelim ve bu lezzeti birlikte keşfedelim.

Giriş Tarihi: 15.12.2024 09:39 Güncelleme Tarihi: 15.12.2024 09:39

YAPILIŞI

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 küçük havuç (rendelenmiş veya minik küpler halinde doğranmış)

1 küçük kabak (rendelenmiş veya minik küpler halinde doğranmış)

1 kırmızı biber (doğranmış)

1-2 dal taze soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)

2 adet yumurta

2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal veya köri (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Pirinci iyice yıkayıp süzün. 10-15 dakika kadar ılık tuzlu suda bekletin ve tekrar yıkayın.
  2. Tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından havuç, kabak ve kırmızı biberi ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Sebzeler hafif yumuşayınca tuz, karabiber ve baharatları ekleyin.
  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci sebzelerin üzerine ekleyin. 2-3 dakika pirinç şeffaflaşana kadar kavurun.
  4. Tavuk suyu veya sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Ayrı bir tavada çok az yağla 2 yumurtayı kırıp karıştırarak pişirin (scrambled egg tarzında). Hafif tuz ekleyebilirsiniz.
  6. Pişen pilavı ocaktan alın. Karıştırarak yumurtaları pilava ekleyin. Taze soğanla süsleyip 5 dakika dinlendirin. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA