Acıbadem kurabiyesi tarifi: Kolay ve lezzetli bir tarif

Acıbadem kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanmasının yanı sıra lezzetiyle de öne çıkıyor. Kolay bir şekilde hazırlanan bu kurabiye tarifi, damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak ve bir yiyen bir daha isteyecek. İşte detayları…

Giriş Tarihi: 06.10.2023 09:03 Güncelleme Tarihi: 06.10.2023 09:05
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 30 dakika
  • Porsiyon : 410 kcal

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı

1,5 su bardağı badem unu

1 su bardağı toz şeker

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım paket vanilin

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine vanilin ve limon suyu hariç bütün malzemeleri ekleyip ocağı açın, şeker eriyene dek karıştırın.

Şeker eridiği zaman içerisine vanilin ekleyin ve soğuması için bir kaba aktarın.

Soğuduğu zaman limon suyunu ekleyin mikserle 5 dakika boyunca çırpın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kaşık yardımıyla elde ettiğiniz hamurlara şekil vererek tepsiye aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık olarak 50 dakika boyunca pişirin.

Kurabiyelerin üzerleri çatlayınca fırından çıkarabilirsiniz.

Soğumalarını bekledikten sonra yağlı kağıttan çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA